Malzemeler (4 kişilik):
4 adet şalgam
2 adet soğan
250 gram kıyma
1,5 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, nane, pul biber
Yapılışı:
Şalgamları yıkayıp temizleyin. Ortadan ikiye ya da üçe bölün. Bir kabın içinde kıymayı, salçayı, rendelenmiş soğanı ve pirinci karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanozu ve baharatları da ekleyip son olarak tereyağını koyun. Bu iç harcı da tencereye dizilmiş dilim olan şalgamların üzerine paylaştırın. Üzerine tekrar dilimlenmiş şalgamları koyun. Tencereye az miktarda su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekerse az miktarda su ilave edip 25 -30 dakika pişirin. İstenirse kıyılmış dereotu ile servis yapılabilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
çok farklı bir dolma tarifi, şalgam dolmasını ilk kez duyuyorum