Malzemeler ( 4 kişilik ):
3 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarcın
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
Yapılışı:
Tereyağını eritin ve bir yufkanın üzerine gezdirin. İkinci yufkayı da üzerine koyun. Üzerine tereyağını gezdirip tahin ve şeker serpin. Üçüncü yufkayı da üzerine koyup yine yağ gezdirin ve tarçın ile ceviz serpin. Bu üç kat yufkayı ortadan ikiye bölün. Her birini de yuvarlak ya da kare olacak şekilde bütün yufkayı katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Servis yapmadan önce dilimleyerek servis yapın. Çok lezzetli ve kolay bir tariftir. İstenirse servis yaparken tahini şekerli suyla çırpıp ortasına koyabilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder