Üzümlü portakallı tavuk budu

Malzemeler (4 kişilik):

1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet portakallın suyu
1 tatlı kaşığı şeker
4 adet tavuk budu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğanın suyu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:

Fırın kabına tavuk butlarını koyup üzerine 10 dakika sıcak suda bekletilmiş kuru üzümü, şekeri, tereyağını ve soğan suyunu ekleyip kapağını kapatın. 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Kırk dakika süre dolunca üzerini açıp portakal suyu ilave edin, baharatları koyun. Tekrar fırına kayarak 10 dakika kızarmasını sağlayın. Sade pilavla ya da iç pilavla servis yapılabilir.

1 yorum:

  • mehtap ışık says:
    10 Şubat 2012 13:27

    insanın damagında hoş ve farklı bir tat bırakıyor, klasik tavuk yapımından bıkanlar için güzel bir alternatif tarif

Yorum Gönder

Followers