Peynirli acılı börek

Malzemeler ( 6 kişilik ): 

6 adet milföy hamuru
150 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım soğan
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 adet yumurta

Yapılışı:

Peyniri bir kabın içinde ezin ve üzerine kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı ilave edin. Acı biberi, kekiği ve yumurta akını da içine koyup karıştırın. Milföy hamuru içine kaşıkla koyun. Ve üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırın. Yumurta sarısını suyla açın ve hamurların üzerine sürün. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çıtır çıtır olan harika bir börek çayın yanında da afiyetle yenebilir.

1 yorum:

  • seçil ilkay says:
    9 Şubat 2012 16:17

    bence mutlaka denemelisiniz, harika bir börek misafirlerim begenerek yediler

Yorum Gönder

Followers