Pırasalı hamsi buğulama

Malzemeler (6 kişilik):

1 kilo hamsı
2 adet pırasa
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet turp
1 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Hamsileri iyice yıkayın ve süzün. Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine pırasaları koyup temizlenmiş balıkları ilave edin. Hiç su koymadan kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Domatesler, limon dilimleri, baharatlar ve kıyılmış maydanozları da ekleyip servis yapın.

1 yorum:

  • Adsız says:
    10 Şubat 2012 15:32

    hamsi olsunda gerekirse taştan olsun, balıkların hası hamsidir üstüne tanımam

Yorum Gönder

Followers