Mayonez soslu balık köftesi

Malzemeler ( 6 kişilik ):

400 gram balık fileto
1 soğan
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
2 adet defneyaprağı
3 çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvı yağı
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı galeta unu


Sos için:

2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
2 dal dereotu

Yapılışı:

Balık filetosunu defneyaprağı ve soğanla birlikte 10 dakika haşlayın. Balıketlerinin içinde kılçık varsa ayıklayıp etleri bir kaba alın. Üzerine yumurtayı, kıyılmış maydanozu ve unu ekleyip yoğururun. İstenirse içine taze soğan da koyabilirsiniz. Hazırladığınız bu balıklı hartan kaşıkla ya da elinizle parçalar alıp una yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yaparken üzerine mayonez, dövülmüş sarımsak ve kıyılmış dereotunu karıştırıp üzerine kaşıkla yerleştirip ikram edin.

1 yorum:

Yorum Gönder

Followers