Malzemeler ( 6 kişilik
):
5 kereviz
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
2 patates
1 havuç
4 çorba kaşığı pirinç
1 limon
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kerevizlerin kabuklarını kalınca soyun. Limon suyu ile ovun. Soğanları yarım ay şeklinde kesin. Tencerede soğanı zeytinyağı ile 2 dakika kavurun. Patates ve havuçları da iri bir şekilde doğrayıp tencerenin içine ilave edin. Üzerine top şeklinde bölünmüş kerevizleri ekleyin. Üzerine pirinçleri, şekeri, tuzu ve çok az miktarda suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Kerevizler hemen piştiği için parçalanmamasına dikkat edin. Servis tabağına alıp yanında tere ikram edin, limon suyu ilave edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder