Malzemeler ( 6 kişilik
):
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı salça
2 adet rendelenmiş havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bulgur
4 adet taze soğan
Maydanoz
Kimyon, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kırmızı mercimeği ocakta kaynatın. Yumuşayınca içine bulgur ekleyip suyunu çekmesini sağlayın. Bulgur kabarınca yoğurup soğumaya bırakın. Tavaya salça, rendelenmiş soğan, rendelenmiş havuç, tereyağı ve sıvı yağı koyup 5 dakika kadar pişirin ve bulgurlu karışımın içine dökün. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da içine alıp hepsini yoğurun, şekil verin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder