Balkabaklı turta

Malzemeler( 8 kişilik ):

Keki için

2,5 su bardağı un
150 gram tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt


Kreması için

1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 paket vanilya
700 gram bal kabağı


Yapılışı:

Tart hamuru için yumurtayı şeker ile iyice çırpın. İçine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ama akışkan olmayan hamuru yağlanmış kalıpların içlerine paylaştırın. Daha sonra fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Kreması için kabukları soyulmuş bal kabaklarını üzerine şekeri ekleyerek 30 dakika pişirin. Püre yapıp içine sütü ve labne peyniri ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz turtanın üzerine soğuk olarak gezdirin, yaban mersini ile süsleyin. Üzerine kalan hamurlardan kafesler yapıp fırına verin, 10 dakika pişirip servis yapın.

1 yorum:

  • servet says:
    17 Aralık 2012 00:44

    şu balkabagını nasıl yiyorlar anlamıyorum dogrusu

Yorum Gönder

Followers