Malzemeler( 8 kişilik
):
Keki için
2,5 su bardağı un
150 gram tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
Kreması için
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 paket vanilya
700 gram bal kabağı
Yapılışı:
Tart hamuru için yumurtayı şeker ile iyice çırpın. İçine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ama akışkan olmayan hamuru yağlanmış kalıpların içlerine paylaştırın. Daha sonra fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Kreması için kabukları soyulmuş bal kabaklarını üzerine şekeri ekleyerek 30 dakika pişirin. Püre yapıp içine sütü ve labne peyniri ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz turtanın üzerine soğuk olarak gezdirin, yaban mersini ile süsleyin. Üzerine kalan hamurlardan kafesler yapıp fırına verin, 10 dakika pişirip servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
şu balkabagını nasıl yiyorlar anlamıyorum dogrusu