Malzemeler ( 4 kişilik
):
3 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram kaşar peynir rendesi
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 dilim kepekli ekmek
Köftesi için:
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı galeta unu
Yapılışı:
Köfte malzemesini karıştırıp iri köfteler yapın ve kızartın. Patlıcanları közleyip bıçakla ezin, üzerine erimiş tereyağını ekleyin ve karıştırın. İçine kaşar peyniri rendesini ve ezilmiş sarımsakları katın. Bu karışımın içine zeytinyağı eklerseniz tadı bir başka lezzetli oluyor. Yani beşamel hazırlamıyorsunuz sadece közlenmiş patlıcanları tereyağı ile eziyorsunuz. Servis tabaklarına yerleştirip üzerine hazırlanan köfteleri koyun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
farklı bir köfte tarifi, klasik köfteden gına gelmişti inşallah lezzetlidir, denedikten sonra gene yazarım.