Etli patates yemeği

Malzemeler ( 6 kişilik ):

4 patates
2 soğan
400 gram kuşbaşı et
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, karabiber, tuz, köri


Yapılışı:

Doğranmış etleri susuz olarak tencerede 5 dakika kavurun. Üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak suyu ve tereyağını da ilave edip baharatlarla tatlandırın. Çok az miktarda su ekleyip kapağını kapatın, 15 dakika pişirin. Etleri içleri oyulmuş patateslere paylaştırın. Tekrar tencereye alın ve 15 dakika da patateslerle beraber pişmeye bırakın. Taze kekikle tatlandırıp ikram edin.

1 yorum:

Yorum Gönder

Followers