Malzemeler ( 6 kişilik
):
3 adet haşlanmış patates
4 adet yufka
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı süt
Kırmızı pul biber
Kimyon, tuz ve karabiber
1 demet taze soğan [ yeşil uzun saplı olmalı ]
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı:
Yufkaları dörde bölüp süt ile ıslatın. İç malzemesi için haşlanıp irice rendelenmiş patatesleri, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış maydanozu ve baharatı karıştırın. Sütle ıslatmış olduğunuz yufkalardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın. İç malzemeden bir miktarını alıp ortasına yerleştirin. Kenarda kalan kısmını toparlayıp ortasında birleştirerek kese şeklinde hazırlayın. Bohçaları sıcak suda bekletilerek yumuşatılmış taze soğan sapları ile bağlayın. Malzeme bitene dek aynı işleme devam edin. Yufka keselerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder