MALZEMELER:
4 bardak un
1 kaşık tuz
250 gram kıyma
1 adet soğan
Su
Tuz
YAPILIŞI:
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek hamuru hazırlayın. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlayın. Meydana gelen hamurdan parçalar alarak, açın. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürün. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstünü kapatarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğ böreğin kenarları bir tabak ile kesin. Hazırlanan çig börekleri daha önce derin bir tencerede kızdırılmış yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
her daim yenir, ister kahvaltıda tek başına ister ögle yemeginde isterse akşam yemeginde