Milföy Pasta

MALZEMELER:

Milföy hamuru
Limon Suyu
Şeker
Tarçın
4 adet elma
50 gram bal
3 yumurta sarısı
2 kaşık kayısı reçeli
60 gram badem
Yarım bardağı süt kreması


YAPILIŞI:

Tepsiyi yağlayın. Elmaları dilimleyin. Üzerine limon suyu gezdirin. Badem ezmesi ve ceviz içini karıştırıp yoğurun. Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip, açın. Hamurdan 14 santim çapında yuvarlak 4 parça çıkarın. Hamurları tepsiye yerleştirip üzerlerine karışımdan sürün. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin. Fırında 15 dakika kadar pişirin. Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan yağı karıştırın. Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp karıştırın. Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün. Tarçınlı krema ile servis yapın.

1 yorum:

  • Adsız says:
    9 Aralık 2012 14:55

    tarifler çok güzel elinize saglık

Yorum Gönder

Followers