Ekşili Çorba

MALZEMELER:

1 bardak ince bulgur
1 bardak et suyu
2 kaşık un
1 soğan
1 limon
1 yumurta
4 kaşık yoğurt
1 kaşık tereyağı


YAPILIŞI:

Kaba bulguru, soğanı, yumurta akını, tuzu ve unu ilave edip iyice yoğurun. Ardından misket kadar parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tencerede köfteleri haşlayın. Et suyunu da tencereye ilave edin. Yoğurdun içine bir limonun suyunu sıkın.Yumurta sarısını ve unu da ekleyip çırpın. Ardından köftelerin kaynadığı sudan ilave edip çırpın. Hazırladığımız terbiyeyi haşlanan köfte tenceresine çırparak ilave edip, kaynatın. Üzerine tavada erittiğiniz tereyağını dökün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers