Tulumba Tatlısı

MALZEMELER:

6 bardak su
4 bardak un
2 kaşık tereyağı
1 kaşık irmik
1 kaşık nişasta
5 adet yumurta
2 bardak sıvıyağ
3 bardak şeker


YAPILIŞI:

Şerbet için şekerle suyu kaynatıp, limon suyunu ilave edin. Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca ununu birden dökerek hızlıca karşıtırarak pişirmeye devam edin. Ilınınca yoğurun, yoğururken içine yumurtaları kırın. En son 1 kahve fincanı su katarak, karıştırın. Hamur torbasına hamuru doldurun. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı. Yağı kızdırın ve hamurları içine bırakın. Çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın. Kevgir ile alarak soğuk şerbete atın. Şerbetini iyice çekince, servis yapın.

1 yorum:

  • Adsız says:
    8 Aralık 2012 13:14

    Gelde yeme şimdi bu tulumba tatlısını.

Yorum Gönder

Followers