MALZEMELER:
6 bardak su
4 bardak un
2 kaşık tereyağı
1 kaşık irmik
1 kaşık nişasta
5 adet yumurta
2 bardak sıvıyağ
3 bardak şeker
YAPILIŞI:
Şerbet için şekerle suyu kaynatıp, limon suyunu ilave edin. Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca ununu birden dökerek hızlıca karşıtırarak pişirmeye devam edin. Ilınınca yoğurun, yoğururken içine yumurtaları kırın. En son 1 kahve fincanı su katarak, karıştırın. Hamur torbasına hamuru doldurun. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı. Yağı kızdırın ve hamurları içine bırakın. Çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın. Kevgir ile alarak soğuk şerbete atın. Şerbetini iyice çekince, servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
Gelde yeme şimdi bu tulumba tatlısını.