Ciğer yahni

Malzemeler (6 kişilik) :

400 gram kuzu ciğeri
2 adet soğan
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Kimyon, karabiber


Yapılışı:

Ciğeri küçük doğrayıp tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekinceye kadar ocakta kapağı kapalı olarak pişirin. Daha sonra üzerine tereyağını ve ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Baharatı ve irice doğranmış taze soğanı ekleyip üzerine bir su bardağı su boşaltıp 10 dakika daha pişirin, ocaktan alın. Kuzu ya da dana ciğerinden yapılabilecek bu çok lezzetli yahniyi büyüme çağındaki çocuklarınıza vermeye çalışın. Çok besleyici ve sağlıklı bir yemektir. Kemik gelişimi için oldukça yararlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers