Malzemeler ( 6 kişilik
):
600 gram kadayıf
1 su bardağı kıyılmış ceviz
4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
Yapılışı:
Kadayıfları erimiş tereyağı ile karıştırıp fırın tepsisine yarısını döşeyin. Diğer yarısını da üzerine bol ceviz serptikten sonra üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbetini hazırlamak için süt ve şekeri bir kabın içinde kaynatıp tarçın ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sütlü şerbeti döküp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
harika bir kadayıf tarifi yılbaşında tekrar yapmayı düşünüyorum