MALZEMELER:
12 adet domates
1 bardak pirinç
4 adet soğan
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı un
2 kaşık kuş üzümü
Dereotu
1 bardak zeytinyağı
YAPILIŞI:
Soğanı doğrayıp, 1 kaşık zeytinyağıyla, orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz pirinci ekleyin. Tuz, kesme şeker, zeytinyağı, dereotu ve kuş üzümlerini de koyup karıştırın. Domateslerin üstten kapaklarını kesin. İçini oyup, suyunu akıtın. Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
dolmaların hası biber dolmasıdır