Domates Dolması

MALZEMELER:

12 adet domates
1 bardak pirinç
4 adet soğan
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı un
2 kaşık kuş üzümü
Dereotu
1 bardak zeytinyağı

YAPILIŞI:

Soğanı doğrayıp, 1 kaşık zeytinyağıyla, orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz pirinci ekleyin. Tuz, kesme şeker, zeytinyağı, dereotu ve kuş üzümlerini de koyup karıştırın. Domateslerin üstten kapaklarını kesin. İçini oyup, suyunu akıtın. Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.

1 yorum:

  • pervin says:
    20 Aralık 2012 22:04

    dolmaların hası biber dolmasıdır

Yorum Gönder

Followers