Hamsili pilav tarifi

Malzemeler ( 8 kişilik ):

2 su bardağı pirinç
2 soğan
Dereotu, maydanoz, taze soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz
1,5 kilo hamsi


Yapılışı:

Hamsileri yıkayıp ayıklayın. Kılçıklarını da çıkartın. Fırın tepsisine derisi dışa gelecek şekilde dizin. Bu arada pirinçleri tencerede tereyağında kavurun. Üzerine üzümleri doğranmış soğanı ve baharatları serpip kavurun. Üzerine 2 su bardağı suyunu verin ve kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Bolca kıyılmış yeşillikleri içine ekleyip karıştırın. Bu şekilde hazırlanmış pilavı hamsilerin üzerine boşaltıp üzerine de hamsi yerleştirip fırına verin. 35 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.

2 yorum:

  • Adsız says:
    3 Ocak 2013 12:49

    tek kelime ile enfes

  • Unknown says:
    24 Ocak 2013 00:57

    hamsiyi gorunce icim gidiyor cunku yurtdisinda yasadigim icin burda tazesini bulmak mumkun degil hamsili pilav cok guzel gozukuyor ellerinize saglik sizi sitemi ziyarete beklerim http://www.hayalimdekiyemekler.com/

Yorum Gönder

Followers