Malzemeler ( 6 kişilik
):
3 çorba k. iri bulgur
4 çorba k. kırmızı mercimek
3 çorba k. pirinç
2 çorba k. un
2 çorba k. domates salçası
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k.tel şehriye
1 soğan
2 sap kereviz
et suyu
tuz
Yapılışı:
Bulguru, mercimeği ve pirinci süzgece alarak iyice yıkayın. Küçük bir tencereye su koyarak kaynatın. Bulguru, pirinci, mercimeği içine koyup haşlayın. Ayrı bir tencereye tereyağını koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Salçayı ve unu ilave edin. Kereviz saplarını da ince ince doğrayın. Soğuk su ilave edip çırparak karıştırın. Haşladığınız mercimek, pirinç ve bulguru ilave edin. Kereviz saplarını ve ardından et suyunu ekleyin, tuzunu atın. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişmesine yakın tel şehriyeyi ekleyin. Servis kasesine alın ve üzerine kereviz yaprağı koyarak servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder