Kerevizli Ezo Gelin çorbası

Malzemeler ( 6 kişilik ):

3 çorba k. iri bulgur
4 çorba k. kırmızı mercimek
3 çorba k. pirinç
2 çorba k. un
2 çorba k. domates salçası
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k.tel şehriye
1 soğan
2 sap kereviz
et suyu
tuz

Yapılışı:

Bulguru, mercimeği ve pirinci süzgece alarak iyice yıkayın. Küçük bir tencereye su koyarak kaynatın. Bulguru, pirinci, mercimeği içine koyup haşlayın. Ayrı bir tencereye tereyağını koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Salçayı ve unu ilave edin. Kereviz saplarını da ince ince doğrayın. Soğuk su ilave edip çırparak karıştırın. Haşladığınız mercimek, pirinç ve bulguru ilave edin. Kereviz saplarını ve ardından et suyunu ekleyin, tuzunu atın. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişmesine yakın tel şehriyeyi ekleyin. Servis kasesine alın ve üzerine kereviz yaprağı koyarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers