Acı biberli pilav üstü köfte

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı arpa şehriye
1 çorba kaşığıacı biber
1çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı su




Köfte için:

400 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
Kimyon, acı kırmızı pul biber, kekik
2 çorbakaşığı galeta unu
1 tutam karbonat


Yapılışı:

Öncelikle köfteyi yapmak için rendelenmiş soğanı ve sarımsağı kıyma ile karıştırın. Üzerine galeta unu ve baharatları ekleyip 4 dakika kadar yoğurun. İçine bir tutam karbonat koymak köftelerin daha şişkin olmasını ve dağılmadan pişmesini sağlar. İnegöl köfte tarzını seviyorsanız evde yaptığınız köftelerin içine yarım çay kaşığı kadar karbonat ekleyin bence.

Evet köfteleri hazırlayınca şekil verip az yağda kızartın. Bu arada pilavı hazırlamak için tencerede tereyağında arpa şehriyeleri 3 dakika kavurup içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış biberi ve baharatları da içine ekleyip suyunu verin ve kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar kısık ateşte suyu çektirip pişirin. Servis yaparken köftelerle birlikte sıcak sıcak ikram edin.


köfte, pilav üstü, inegöl, acılı, arpa şehriye, yapılışı, biberli, galeta unu

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers