Zerde

MALZEMELER:

2 bardak pirinç
1 kaşık kuşüzümü
Patates nişastası
1 kaşık toz şeker
1 kaşık gülsuyu
Yarım kaşık safran
8 bardak su
Dolmalık fıstık



YAPILIŞI:

Pirinç ayıklanır, yıkanır. Tencereye 7 bardak su konur, kaynatılır. Sonra pirinçler ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Nişasta bir kaba konur, 1 bardak su ilave edilir, ezilir. Sonra, pirincin bulunduğu tencereye dökülür. Safran 1 fincan sıcak suda eritilir. O da tencereye dökülür. Şeker ile limonsuyu ilave edilir. 1 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır. Üstlerine kuş üzümü ile fıstık serpiştirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers