MALZEMELER:
2 bardak pirinç
1 kaşık kuşüzümü
Patates nişastası
1 kaşık toz şeker
1 kaşık gülsuyu
Yarım kaşık safran
8 bardak su
Dolmalık fıstık
YAPILIŞI:
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Tencereye 7 bardak su konur, kaynatılır. Sonra pirinçler ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Nişasta bir kaba konur, 1 bardak su ilave edilir, ezilir. Sonra, pirincin bulunduğu tencereye dökülür. Safran 1 fincan sıcak suda eritilir. O da tencereye dökülür. Şeker ile limonsuyu ilave edilir. 1 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır. Üstlerine kuş üzümü ile fıstık serpiştirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder