Patates pişirmenin püf noktaları

Çorbalar, yemekler ve salatalarda pek çok farklı şekilde kullanılabilen patates, vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir. Patates tüm dünyada en çok yetiştirilen sebze olarak da ün yapmıştır.
Patates de pişirilmesine bağlı olarak besin değeri kaybına uğrayabilir. En değerli kısmı kabuğunun altında bulunduğu için dikkatli olmak gereklidir.
Patates pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir:
•    Pişirmeden önce kabuklarını soymayın. Dış kabuk pişirme süresince karşılaşılacak vitamin kaybını en aza indirecektir. Protein ve mineraller bu kabuğun hemen altında bulunduğundan pişirdikten sonra soymak daha doğru olacaktır.
•    Patatesleri haşlamak istiyorsanız önce suyu iyice kaynatın. Ardından patatesleri ekleyin. Bu sayede suda çözünen bir vitamin olan C vitamininin miktarında fazla kayıp yaşanmayacaktır.
•    Fazla yağ içerisinde kızartıldığında patateste bulunan C vitamini %75 oranında kaybolmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğu kadar buharda ve fırında pişirme yöntemlerini deneyin. Ya da çok daha az miktar yağ ile kızartma yapabileceğiniz mutfak malzemelerinden yararlanın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers