Yemekleri tatlandıran bazı püf noktaları

1. Kurutulmuş sebzeler ve baharatlar özellikle et yemeklerinde tercih edilebilir. Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde ise dağılacağından ete farklı bir tat katacak ve eridiği için tane halinde kalmayacaktır.
2. Mümkün olduğu kadar taze öğütülmüş baharatlar kullanın. Karabiber, tarçın ve tuzu değirmen aracılığıyla öğüttükten sonra kullanırsanız besin değerleri açısından da daha zengin olacaktır.
3. Farklı çeşitteki tuzları deneyin. Sofra tuzu dışında deniz tuzunu, gri tuzu da tatlandırıcı olarak kullanmaya gayret edin. Bu sayede yiyeceklerin tadının da değiştiğini göreceksiniz.
4. Sos ve çorba hazırlarken tuzu en son koymaya gayret edin. Çünkü baharatlar erken konulduğunda yemeğin kıvamını olumsuz yönde etkileyecektir.
5. Kızartma yaparken sebzeleri ateşten alır almaz üzerine tuz ve baharat serpin. Bu sayede çeşniler sebzelere daha kolay tutunacak ve tadını da daha çekici bir hale getirecektir.
6. Tuz sulandırıcı olarak kullanılabilir; çünkü tuz katılan besinler suyunu bırakır.  Sebzeleri veya eti pişirmeden önce biraz tuz serpip bekletir ve ardından pişirirseniz hem besin değerleri açığa çıkacak hem de kendi suyunda pişmiş olacaktır.
8. Mantarları sotelerken ilk olarak sadece sıvı yağ ve bir parça da margarin kullanın. Mantarlar tavada cızırdamaya başlamadan herhangi bir baharat atmamaya özen gösterin. Bu sesi duyduğunuzda mantarların pişmeye ve yağı emmeye hazır olduğunu anlayacaksınız. Bu safhada eklenen baharatlar da yağ ile birlikte emileceğinden tadı daha güzel olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers