Ali Paşa pilavı

Malzemeler:

2 Su bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
300 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı Antep fıstığı
1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
2 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz


Hazırlanışı:

Pirinci sıcak suda ıslatın. Soğanı rendeleyin. Üzerine kıyma ve rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuz ilave ederek yoğurun. Kıymadan küçük toplar yapın. Ardından kızgın yağda köfteleri kızartın. Üzümleri sıcak suda bekletin. Antep fıstıklarını haşlayın ve kabuklarını soyun. Pirinçleri tereyağında kavurun. Şeffaf olduğunda dolmalık fıstıkları, Antep fıstıklarını ve üzümleri ilave edin. Et suyunu ekleyin ve köfteleri de pirinçlerin üzerine koyun. Suyunu çekene kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers