Malzemeler:
2 Su bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
300 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı Antep fıstığı
1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
2 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Pirinci sıcak suda ıslatın. Soğanı rendeleyin. Üzerine kıyma ve rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuz ilave ederek yoğurun. Kıymadan küçük toplar yapın. Ardından kızgın yağda köfteleri kızartın. Üzümleri sıcak suda bekletin. Antep fıstıklarını haşlayın ve kabuklarını soyun. Pirinçleri tereyağında kavurun. Şeffaf olduğunda dolmalık fıstıkları, Antep fıstıklarını ve üzümleri ilave edin. Et suyunu ekleyin ve köfteleri de pirinçlerin üzerine koyun. Suyunu çekene kadar pişirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder