Malzemeler:
125 g tereyağı
3 büyük boy olgunlaşmış muz
200 gr toz şeker
Yarım su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
2 büyük boy yumurta
240 gr un
2 çay kaşığı vanilya esansı
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Tereyağını tavada eritin ve ılındırın. Muzları püre haline getirin. Hindistan cevizi, şeker ve yumurtaları çırpın. Vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Soğumuş olan tereyağını ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karbonatı bu karışıma azar azar ekleyin. Ardından kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Kek içini kalıba dökün ve kabarcık olmaması için sallayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder