Baharlı ekmek

Malzemesi (6 kişilik):

1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı tozşeker
Bir kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
2 adet damla sakızı
1 tatlı kaşığı anason
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı çörekotu
Tuz

Hazırlanışı:

Mayayı, şeker ve 1 su bardağı ılık sütte eritin. 10 dakika bekletin. Damla sakızını dövün. Mayaya ilave edin. Anason, sıvıyağ, un, zeytin ve tuzu ekleyin. Karıştırıp, ekmek hamuru kıvamına getirin. 2 saat mayalandırın. Daha sonra ekmek şekli verip üzerine su sürün. Bıçakla şekillendirin. Üzerine çörekotu serpin. Kızgın fırında pişirin. Fırından alınca üzerine un serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers