Ekşili sebze çorbası


Malzemeler:

1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
3 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı nane
Tuz

Tarifi:

Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine margarini koyup, kavurun. Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Bezelyeyle birlikte tencereye ekleyin. Üzerine unu ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ilave edin. Tuzunu da katıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip, tencereyi ocaktan alın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers