Malzemesi (4 kişilik):
2 adet orta boy patates
Yarım kg. geniş ıspanak yaprakları
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayalım. Ispanak yapraklarını yıkayalım. Sıcak suya daldırıp çıkarıp, yaprakların hafifçe diriliklerini kaybetmesini sağlayalım. Haşlanmış patatesleri bir kaba rendeleyelim. Üzerine unu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ilave edip, malzemeyi iyice karıştıralım. Ispanak yapraklarına bu malzemeden bir miktar koyup yayalım. Ispanak yapraklarının yanlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yapalım. Düzgün bir şekilde tencereye dizelim. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırıp, salçayı ekleyelim. 1 dakika kavurup üzerine bir buçuk bardak suyu ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım, biraz kaynatalım. Hazırladığımız salçalı sosu bükmelerin üzerine gezdirelim. Çok hafif ateşte, ıspanakları fazla yıpratmadan pişirelim. Ilık servis yapalım.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder