Ispanak bükmesi (Sivas yöresinden)

Malzemesi (4 kişilik):

2 adet orta boy patates
Yarım kg. geniş ıspanak yaprakları
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayalım. Ispanak yapraklarını yıkayalım. Sıcak suya daldırıp çıkarıp, yaprakların hafifçe diriliklerini kaybetmesini sağlayalım. Haşlanmış patatesleri bir kaba rendeleyelim. Üzerine unu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ilave edip, malzemeyi iyice karıştıralım. Ispanak yapraklarına bu malzemeden bir miktar koyup yayalım. Ispanak yapraklarının yanlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yapalım. Düzgün bir şekilde tencereye dizelim. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırıp, salçayı ekleyelim. 1 dakika kavurup üzerine bir buçuk bardak suyu ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım, biraz kaynatalım. Hazırladığımız salçalı sosu bükmelerin üzerine gezdirelim. Çok hafif ateşte, ıspanakları fazla yıpratmadan pişirelim. Ilık servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers