Malzemeler ( 4 kişilik ):
.1 paket makarna
.200g ton balığı
.1 adet küçük havuç
.1 adet küçük patates
.1 adet küçük brokoli
.2 yemek kaşığı bezelye
.2 yemek kaşığı mısır
.bir miktar doğranmış dereotu
.100 gr gravyer peyniri
.tuz
Beşamel sosu için
.1,5 yemek kaşığı tereyağı
.3 yemek kaşığı un
.1 su bardağı süt
Yapılışı:
Sütü ayrı bir kapta ısıtınız. Unu ısıtılmış tereyağında bir kaç dakika kavurunuz ve ısıtmış olduğunuz sütü azar azar çırpma teli ile karıştırarak ekleyiniz. Biraz tuz ekleyerek çırpma teliyle sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirinız.
Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak kıvamında haşlayınız.
Havucu ve patatesi küçük küp şeklinde doğrayınız. Brokoliyi küçük parçalara ayırınız.
Bütün sebzeleri diri kalacak şekilde haşlayınız. Pişirtiğiniz sebzelere beşamel sosu, ton balığını ve süzmüş olduğunuz makarnaya ilave ederek karıştırınız ve fırın kabına yayınız.
Üzerine doğranmış dereotu serpiniz ve gravyer peyniri ile kaplayınız. Kızgın fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz ve sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder