Malzemesi (6 kişilik):
Beğendi için:
6 adet patlıcan
2 bardak süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 fincan un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 adet limon
Tuz
Kebap için:
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kadar un
5 bardak su
Baharat, tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları 3-5 yerinden bıçakla çizerek közleyin. Sıcakken soyun ve kararmaması için limon suyunun içinde bekletin.
Bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı eritip, 3 fincan unla birlikte orta ateşte iyice karıştırın. Karışıma soğuk sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bu arada patlıcanları doğrayıp iyice ezin ve sütlü karışıma ekleyin. Tuz ve peyniri de eklediğinizde beğendi artık hazır.
Beğendiden sonra sıra kebabı hazırlamaya geldi. Bunun için 1 çorba kaşığı tereyağını eritip etlerle birlikte, etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı, ardından da 1 kaşık salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Hemen ardından un ve kabukları soyulmuş, doğranmış domatesi de karıştırın. Tuzunu ve baharatını da ayarlayın. Servis tabağına önce beğendiyi koyun. Kebabı beğendinin üzerine koyarak sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder