Tutmaç ( Osmanlı mut. )

Malzemesi (4 kişilik):

Yarım kg. yağsız parça et
1 fincan köftelik bulgur
1 fincan un
1 fincan pirinç
1 fincan nohut
1 fincan süzme yoğurt
4 bardak et suyu
2 adet arpacık soğan
1 demet ıspanak
1 yumurta
2 çorba kaşığı un

Tutmaç çöpleri için:

150 gr kadar mantı hamuru
2 çorba kaşığı kadar kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

İyice dövülmüş ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış etleri bulgurla ovun daha sonra unla karıştırıp dinlenmeye bırakın. Bir başka tencerede etsuyunu kaynatırken içine, soğan, piriç ve önceden ıslattığınız nohutu ekleyip iyice kaynatın. Ispanakları doğrayın ve daha önce hazırladığınız kuşbaşı etle birlikte kaynamakta olan karışıma ilave edin. Süzme yoğurt, çırpılmış yumurta ve 2 çorba kaşığı unu karışımını da kaynayan yemeğe yavaş yavaş ekleyin. 15 dakika kadar daha pişirin. Bu arada da Tutmaç'ın çöplerini hazırlayın. Bunun için, önceden hazırladığınız mantı hamuru ve kıyma ile minik mantılar yapın. Mantıları tereyağında kızartarak kaynamakta olan yemeğin içine ilave edin. Sıcak sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers