Süleymaniye Çorbası ( Osmanlı mut.)

Malzemesi (6 kişilik):

2 su bardağı kırmızı mercimek
2 demet ıspanak
200 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet havuç, domates, kabak ve patates
2-3 diş sarmısak
4 bardak su
3 bardak kemik suyu
200 gr.kıyma
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kırmızı mercimeği haşlayıp süzerek bir kaba alın. Ispanakları da doğrayın. Ayrı bir yerde havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısakları rendeleyin ve ıspanakla birlikte yağda kavurun. Karışıma 3 bardak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Bir başka tencerede yağla unu kavurup 1 bardak soğuk su ilave ederek karıştırın. Daha önceden hazırladığınız mercimeği de soğuk kemik suyu ile karıştırıp bir süre kaynatın. Karışımın içene daha önce hazırladığımız sebzeleri de ilave edin. Çorbanın son aşaması minik köftelerin hazırlanması. Bunun için kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurup, küçük top köfteler hazırlayın. Köfteleri yağda kızartarak pişmekte olan çorbanın içine atın. 8-10 dakika kaynatıp, sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers