Kirde ( Osmanlı mut. )

Malzemesi (4 kişilik):

1 kg kemikli kuzu eti
5 adet yufka
4 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak et suyu
Tuz

Hazırlanışı:

Bir tencereye koyduğunuz kemikli etleri suda dağılana kadar pişirip ince ince didikleyin. Yufkaları dörde bölün ve fırında bir kaç dakika kurutun. Bir teflon tavayı yağlayarak börek için hazırlayın. Kurutulmuş yufkaları et suyuyla teker teker ıslatıp tavaya yerleştirin. Eritilmiş tereyağı ve küçük et parçalarını serpin ve üzerini bir parça yufkayla kapatın. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar sürdürün. Son yufkanın üzerine yağı da sürdükten sonra tavanın üzerini kapatıp ağır ateşte kızarıncaya kadar pişirin. Börek iyice kızarınca, kalan et suyunu dökerek suyunu çekmesini bekleyin ve sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers