Malzemesi (4 kişilik):
1 kg kemikli kuzu eti
5 adet yufka
4 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak et suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Bir tencereye koyduğunuz kemikli etleri suda dağılana kadar pişirip ince ince didikleyin. Yufkaları dörde bölün ve fırında bir kaç dakika kurutun. Bir teflon tavayı yağlayarak börek için hazırlayın. Kurutulmuş yufkaları et suyuyla teker teker ıslatıp tavaya yerleştirin. Eritilmiş tereyağı ve küçük et parçalarını serpin ve üzerini bir parça yufkayla kapatın. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar sürdürün. Son yufkanın üzerine yağı da sürdükten sonra tavanın üzerini kapatıp ağır ateşte kızarıncaya kadar pişirin. Börek iyice kızarınca, kalan et suyunu dökerek suyunu çekmesini bekleyin ve sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder