Muhallebili Tel Kadayıf ( Osmanlı mut. )

Malzemesi (6 kişilik):

Yarım kilo tel kadayıf
4 çorba kaşığı tereyağı
4 bardak süt
2 su bardağı şeker
2 fincan pirinç unu
2 fincan nişasta
2 adet yumurtanın sarısı
7 çorba kaşığı portakal kabuğu reçeli
Bir tutam tuz

Şurubu için:

2 bardak tozşeker
1 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Kadayıfın dörtte birini ayırın. Kullanacağınız tepsiyi yağlayarak kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Sütü tozşeker ve tuzla birlikte kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek kaynamakta olan süte ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Küçük bir kapta yumurtaları iyice çırparak portakal reçeliyle karıştırın ve kaynamakta olan muhallebiye ekleyin. Ocaktan alarak 5-6 dakika kadar dinlendirip, tepsiye yerleştirdiğiniz kadayıfların üzerine yayın. Tepsi dışına taşan kadayıfları muhallebinin üzerine doğru katlayarak toparlayın. Kenara ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerini iyice kapatacak şekilde yerleştirin ve soğuması için 1 saat kadar bekletin.

Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine paylaştırın. Kadayıfı üzeri kızarana dek fırında pişirin. İyice kızardıktan sonra soğumaya bırakarak şerbetini hazırlayın. Bunun için bir tencerede su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Şerbet kaynamaya başlarken limon suyunu ekleyin. Koyulaşan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirerek şerbeti çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra tatlınız servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers