Horta (Girit Yemeği)

Malzemesi (4 kişilik):
Madımak, ısırganotu, çoban biti otu, pazı
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım kg ıspanak
3 taze soğan
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tozşeker
Tuz

Hazırlanışı:

İyice yıkadığımız otları, ıspanaktan ayrı olarak bir kaba doğrayalım. Üzerine küçük küçük doğradığımız soğanları, 1 çorba kaşığı salçayı, tozşekeri ve tuzu ilave edelim. Yeşillikler hafifçe pörsüyene dek kavuralım. Doğranmış ıspanağın yarısını yayvan bir tencereye yayalım. Üzerine otlu karışımın yarısını yayarak koyalım. Karışımın üzerine kalan ıspanakları yayalım. En üste kalan otlu karışımı da koyup üzerine zeytinyağı gezdirelim. Hafif ateş üzerinde yemeği pişirin. Ara sıra kontrol ederek, sebzelerin suyunu kontrol edin. Bıraktıkları su az gelirse, yeni su ilave edin. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.

Aşçının Notu:

"Horta" Rumca "ot türlüsü" demektir. Yenebilen tüm otları bu yemekte kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers