Malzemesi (6 kişilik):
1 kg kabak
3 adet soğan
500 gr. kıyma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1'er çay kaşığı karabiber, yenibahar
Yarım demet dereotu, tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Kızartmak için Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Kabakları kazıyıp, yıkayın. Uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini çıkarın. İyice oyun. Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ile birlikte (etin yağıyla) kavurun. Kıyma suyunu çekince ateşten alın. Kabakları sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Fırın tepsisine dizin. Kavurduğunuz kıymaya, tuz, karabiber, yenibahar, ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Karıştırıp kabakların içine doldurun. Ayrı bir yerde tereyağı, un ve salçayı kavurun. Suyu ilave edip, sos yapın. Kabakların üzerine gelmeyecek şekilde tepsiye dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder