Damat dolması

Malzemesi (6 kişilik):

1 kg kabak
3 adet soğan
500 gr. kıyma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1'er çay kaşığı karabiber, yenibahar
Yarım demet dereotu, tuz

Sosu için:

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Kızartmak için Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Kabakları kazıyıp, yıkayın. Uzunlamasına ikiye kesin. İçlerini çıkarın. İyice oyun. Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ile birlikte (etin yağıyla) kavurun. Kıyma suyunu çekince ateşten alın. Kabakları sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Fırın tepsisine dizin. Kavurduğunuz kıymaya, tuz, karabiber, yenibahar, ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Karıştırıp kabakların içine doldurun. Ayrı bir yerde tereyağı, un ve salçayı kavurun. Suyu ilave edip, sos yapın. Kabakların üzerine gelmeyecek şekilde tepsiye dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers