Sebze rostosu

Malzemesi (4 kişilik):

1 su bardağı pirinç
100 gr. dana kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç ve sivri biber
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı lor peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
3 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, nane, yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

Pirinçleri tuzlu suda haşlayın. Kıymayı tereyağında soteleyin. Haşladığınız pirinci süzün. Kıymaya ekleyin. Rendelenmiş havuç, küçük doğranmış biber, kince kıyılmış taze soğan, dereotu, lor peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını katın. Yumurta, ceviz içi, galeta unu, un, tuz, karabiber, nane ekleyip bütün malzemeyi karıştırın. Daha sonra bu karışımı folyo içinde rulo yapın. Yavaşça açın ve folyosuz olarak, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Maydanozu incicik kıyın. Rendelenmiş kaşar peynirinin kalanını da ekleyip, karıştırın. Fırındaki rostoyu alıp üzerine serpin. Tekrar fırına verin. Üztü kızarınca rostoyu fırından alıp, dilimleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers