Malzemeler:
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım kg. ıspanak
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tarifi:
Bir tencerede margarinle unu iki dakika kavurun. Üzerine bir su bardağı sütü ekleyip, boza kıvamına gelene dek pişirin. Sonrasında üzerine ayıklanmış ve temizlenmiş 200 gram ıspanak yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Bir-iki taşım pişirip, ocaktan alın. Artan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp, çıkarın. Arzu ettiğiniz büyüklükteki derin fırın kaplarına sıvıyağ sürün. Kapların ortalarını ıspanak yapraklarıyla, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde kaplayın. İçine hazırladığınız boza kıvamındaki harcı pay ederek döküp, üzerlerini kapatın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder