Malzemeler ( 4 kişilik ):
.1 paket makarna
.4 yemek kaşığı zeytinyağı
.2 diş sarımsak
.1 adet soğan
.20 adet kültür mantarı
.100 g tavuk göğsü
.3 yemek kaşığı krema
.300 g ıspanak
.1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
.tuz
.karabiber
Yapılışı:
Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak kıvamında pişiriniz.
Tavuk göğüsünü uzun ince şeritler halinde doğrayınız.
Soğan ve sarımsakları ince doğrayınız. Mantarları iki veya üçe bölünüz. Ispanak yapraklarını ayıklayınız, yıkayınız ve süzünüz.
Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında 1 dakika çeviriniz. Ardından tavukları ekleyrek soteleyiniz. Tavuklar piştikten sonra mantarları ekleyeniz ve 2 dakika daha çeviriniz. Ispanağı da ekleyerek 1-2 dakika daha pişiriniz. Son olarak kremayı ilave ederek 2-3 dakika pişirtikten sonra ateşten alınız. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
Makarnaları süzünüz, sosa ilave ediniz ve bir kaç saniye sote ettikten sonra servis tabağına alınız ve üzerine parmesn veya eski kaşar rendesi ile sıcak olarak servis ediniz.
Afiyet olsun
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder