Tavuklu, ıspanaklı ve mantarlı makarna

Malzemeler ( 4 kişilik ):

.1 paket makarna
.4 yemek kaşığı zeytinyağı
.2 diş sarımsak
.1 adet soğan
.20 adet kültür mantarı
.100 g tavuk göğsü
.3 yemek kaşığı krema
.300 g ıspanak
.1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
.tuz
.karabiber

Yapılışı:

Makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak kıvamında pişiriniz.

Tavuk göğüsünü uzun ince şeritler halinde doğrayınız.

Soğan ve sarımsakları ince doğrayınız. Mantarları iki veya üçe bölünüz. Ispanak yapraklarını ayıklayınız, yıkayınız ve süzünüz.

Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında 1 dakika çeviriniz. Ardından tavukları ekleyrek soteleyiniz. Tavuklar piştikten sonra mantarları ekleyeniz ve 2 dakika daha çeviriniz. Ispanağı da ekleyerek 1-2 dakika daha pişiriniz. Son olarak kremayı ilave ederek 2-3 dakika pişirtikten sonra ateşten alınız. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız.

Makarnaları süzünüz, sosa ilave ediniz ve bir kaç saniye sote ettikten sonra servis tabağına alınız ve üzerine parmesn veya eski kaşar rendesi ile sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers