Arpacik Soganli Bahçivan Kebabi

Mutfak: Türk

Süre: 90dk

MALZEMELER

1 kg. kusbasi kuzu eti

30 adet arpacik sogani

3 çorba kasigi tereyagi

2 adet orta boy domates

2 adet havuç

250 gr. sultani

bezelye

Tuz, karabiber

Kirmizi pul biber

1/2 demet dereotu

YAPILIŞ TARİFİ

Eti yikayip bir tencereye koyun. Tereyagi ile birlikte hafifçe kavurun. Halka seklinde dogranmis havucu ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip, hafif ateste et yumusayip suyunu çekene kadar 1 saat pisirin. Et suyunu çekince, kabuklari soyulup iri dogranmis domates, havuç, bezelye, arpacik sogani, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumusayip, kendi yagina kalincaya kadar hafif ateste 1 - 1,5 saat pisirin.(Etin suyu azaldikça en fazla 2 su bardagi ilik su ekleyebilirsiniz.) Arpacik soganli bahçivan kebabini üzerine ince kiyilmis dereotu serptikten sonra sicak olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers