Mutfak: Türk
Süre: 90dk
MALZEMELER
1 kg. kusbasi kuzu eti
30 adet arpacik sogani
3 çorba kasigi tereyagi
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kirmizi pul biber
1/2 demet dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Eti yikayip bir tencereye koyun. Tereyagi ile birlikte hafifçe kavurun. Halka seklinde dogranmis havucu ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip, hafif ateste et yumusayip suyunu çekene kadar 1 saat pisirin. Et suyunu çekince, kabuklari soyulup iri dogranmis domates, havuç, bezelye, arpacik sogani, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumusayip, kendi yagina kalincaya kadar hafif ateste 1 - 1,5 saat pisirin.(Etin suyu azaldikça en fazla 2 su bardagi ilik su ekleyebilirsiniz.) Arpacik soganli bahçivan kebabini üzerine ince kiyilmis dereotu serptikten sonra sicak olarak servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder