Bademli et sote

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

500gr yagsiz dana eti

Bir su bardagi soyulmus badem

3 Yemek kasigi zeytinyagi

Bir dis sarmisak

5 Yemek kasigi soya sosu

6 Yemek kasigi beyaz sarap

1 Tatli kasigi nisasta

YAPILIŞ TARİFİ

Eti serit serit dograyin. Yesil biberleri yikayin, uzunlamasina ince ince dograyin. Bademleri ise orta irilikte kesin,yagsiz tavada hafifçe kavurun. Kalin dipli bir tavada zeytinyagini iyice kizdirin. Etleri yagda kavurun. Biberleri ilave edip birlikte yumusatin. Daha sonra sarmisak,soya sosu ve sarabi ilave edip 5 dakika kadar daha pisirin. Bir miktar su ile karistirdiginiz nisastayi ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katin. Dilerseniz haslanmis pirinç ile servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers