Bezeli yanardağ pastası

Malzeme listesi:

1 adet iki katlı hazır kek (kakaolu pastaban)
20-30 ader hazır beze (ceviz büyüklüğünde olmalı)
1 su baradğı ince çekilmiş fındık içi
4-5 adet kuru kayısı(nohut gibi ufak parçalara bölünmüş)

Kakaolu sos için;

2 yemek kaşığı dolusu un (varsa pirinç unu kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı dolusu kakao
5 su bardağı süt
50 gr tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı hazır süt kreması (1 ufak paket 200 ml)

Bezeli yanardağ pastası Tarifi:

Kakaolu sosu hazırlamak için; unu ya da pirinç ununu ve mısır nişastasını orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine tozşeker, vanilya ve kakaoyu ekledikten sonra sütü katın. Tel çırpacak yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın. Sonra da orta ısılı ateşte, tel çırpacak ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sos koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sos kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın.

Üzerine hemen tereyağını katıp karıştırmaya devam ederken yumurta sarılarını tek tek ilave edin. Yine karıştırarak sos malzemelerini iyice karıştırın. Hazır süt kremasını da ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenarda bekletin. İsterseniz bu işlemleri mikserin yüksek devriyle de yapabilirsiniz.

Diğer taraftan bezelerden 6-7 adedini elinizle ezin. Çekilmiş fındık içini ekleyip karıştırın. Şimdi de hazır kekin iki parçasını birbirinden ayırın. Ilınan kakao kremalı sosu kekin bir parçasının üzerine bolca yayın. Üzerine fındıklı bezeli karışımı serpiştirip kekin ikinci parçasını üstüne yerleştirin. Bütün haldeki diğer bezeleri de kule yapar gibi pastanın üzerine dizin. Son olarak, ılık haldeki kakaolu sosun kalanını bezeli kekin üzerine gezdirip her tarafına iyice bulaşmasını sağlayın. Sonra da keki buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın. Üzerini yine fındık ya da cevizle süsleyin. Artık bu işi öğrendiğinize göre yaratıcılığınızı kullanmak size düşüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers