Malzeme:
İçbadem 150 gr,
kuşbaşı et (dana veya koyun) 750 gr,
3 kahve fincanı Komili Naturel Zeytinyağı,
1 çay bardağı su,
soğan 2 adet,
sarımsak 5 diş,
domates 1 adet veya domates salçası,
1 tatlı kaşığı, sakız 2 damla,
tuz 1 tatlı kaşığı,
tarçın 2 tatlı kaşığı,
krema veya kaymak 1 kahve fincanı
Koçinüsto tarifi:
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını ayıklayın. Yağsız tavada kısık ateşte karıştırarak sararıncaya kadar kavurun. Kuşbaşı etleri 1 kahve fincanı suyla birliktetencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak etlere saldığı suyu çektirin. 2 kahve fincanı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında 1 kahve fincanından fazla olmamak şartı ile sıcak su ilave edin. Etler suyunu çekip piştiğinde ocağın altını kapatın. Genişce bir tavaya zeytinyağını, rendelenmiş soğanları ve sarımsakları koyun. Orta ateşte karıştırarak soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi veya sulandırılmış salçasını ilave edip karıştırarak pişirin. Tavaya pişmiş etleri, tuzu, dövülmüş sakızı ekleyip bir dakika kavurun. Tarçını, kavrulmuş bademleri, krema veya kaymağı katıp ocağın altını kapatın. Köçinüstoyu servis tabağına aktarın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder