Peynirli irmikli Yunan pizzası

Malzeme listesi:

Hamur için;

1 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 su bardağı un

Üzeri için;

3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri (Tuzsuz, yağsız herhangi bir peynir kullanabilirsiniz.)
1/2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
5 yemek kaşığı irmik
1 adet orta boy domates

Peynirli irmikli Yunan pizzası Tarifi:

Hamuru hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı derin bir kaba kırıp üzerine sızma zeytinyağı ve yoğurdun susuz kısmından aldığınız 4 yemek kaşığı yoğurdu ilave edin. Tuzu ve unu ekleyerek yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan, üzerinin sosunu hazırlamak için yumurtaları geniş ve derin bir kaseye kırıp üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve tuzsuz lor (çökelek) peynirini ilave edin.

Süt ve zeytinyağını ilave edip çatal yardımıyla çırpın. Son olarak, irmiği de aktarıp iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletin. Buzdolabındaki hamuru çıkarıp merdane yardımıyla yuvarlak oluşturacak şekilde açın. 20-25 santim çapında fırına dayanıklı bir kalıbı zeytinyağıyla yağlayıp hamuru, kenarlarını bir-iki santim kadar yükselterek kalıba yayın. Buzdolabında bekleyen peynirli harcı çıkarıp hamurun ortasındaki boşluğa kaşıkla yayın. Domatesi ince halkalar halinde dilimleyip pizzanın üzerine yerleştirin. Pizzayı, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirip çıkarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers