BIÇAK TATLISI

Malzeme:

1 paket margarin

2 su bardagı süt

3 su bardagı un

1 yumurta

Şerbet için:

500 gr yoz şeker

1,5 su bardagı su

1/2 limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti için su ve şeker kaynatılıp,limon suyu ilave edilir. Derin bir kapta margarin eritilir. Süt ilave edilip, kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Un azar azar eklenip, sürekli karıştırılır. Hamur haline getirilir. Hamur ılınınca yumurta eklenir, iyice yogrulur. Fırın tepsisine yayılır, bastırarak düzeltilir. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üstüne soğuk şerbet dökülür. 4-5 saat dinlendirilip servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers