Mutfak: Fransiz
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolasi
1 dis sarimsak
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincani rafine yagi
1 dis ezilmis sarimsak
1 su bardagi kalburdan geçmis ekmek içi
1 çorba kasigi toz hardal
1 kahve fincani beyaz sarap yada su
2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Bütün pirzolayi tuzlayip biberleyin, kendi büyüklügünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yagini döküp ortadan hizli firina sürün. Zaman zaman tepsideki yagindan alip üzerine dökerek 35-45 dakika pisirip firindan çikarin. Baska bir tepsiye koyun. Hardali beyaz sarap veya su ile koyu bir bulamaç kivaminda ezin. Küçük bir firça
ile bu bulamaci pirzolanin üzerine sürün. Ekmek içini sarimsak ve maydanoz ile karistirip hardalli pirzolanin üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kasik tepsideki yagindan serpip firina sürün. Üzeri kizarincaya kadar 5-8 dakika kizartip firindan çikarin. Bir servis tabagina dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayagini kizartip döküp servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder