Cafe Di Paris

Mutfak: Fransiz

Süre: 30dk

MALZEMELER

1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek

1 çay bardagi zeytinyagi

1 çay bardagi kirmizi sarap

200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)

2-3 dis dövülmüs sarmisak

1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri

YAPILIŞ TARİFİ

Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli pilav veya haslanmis sebze ile servis yapilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers