Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haslama
1 adet sogan, rendelenmis
2 çay fincani tavuk suyu( ya da et suyu)
2 çorba kasigi beyaz galeta unu
1 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
200 gr çig krema
25 gr tereyag
1 çorba kasigi siviyag
1 çay fincani beyaz sarap
25 gr un
sicak su
YAPILIŞ TARİFİ
Eskaloplari dövün. Jambon, bir soganinin rendesi, galeta unu, maydanoz,tuz, biber ve yumurtayi karistirin. Gerekirse çok az sicak su ile yumusatin. Eskaloplari bir tahta üzerine yayin. Hazirladiginiz içi dörde bölüp, eskaloplarin üzerine koyun. Her birini sarip, bir kürdan yardimiyla tutturun. Tereyag ve siviyagi bir tavada
kizdirin. Eskaloplari hafif una bulayip yagda hafifçe kizartin. Üzerlerine sicak et suyu, sarap ve krema ilave edip tencerenin kapagini kapatin. 45-50 dakika hafif ateste pisirin, kürdanlari çikarip servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder